Online Ödeme

Günümüzün her alanında olduğu gibi internet alışverişlerinde online ödeme alışkanlıklarımızda da teknolojinin etkileri fazlaca görülmektedir.

E-ticaret giderek dijitalleşen dünyada alışveriş alışkanlıklarımız da dijital ortama online ödeme’ye taşınmıştır. Artık ihtiyacımız olan bir ürün ya da hizmete internet’te rahatlıkla ulaşabilmekteyiz. Online ödeme sisteminde olduğu gibi bu gelişmeler de birden fazla sektörü ve ticari alanı etkilemiştir.

E-ticaret noktada ilk aklımıza gelen kredi kartlarının ve sanal kartların nakit kullanımının önüne geçmesi durumudur. Buna göre; internet teknoloji ile değişen alışveriş alışkanlıklarımız, ödeme sistemleri ve yöntemlerini de etkileyerek yeni ödeme sistemlerini geliştirmiştir.

İşte tam bu noktada online ödeme sistemleri nedir, ne işe yarar sorularının cevaplarını vereceğiz. Online ödeme sistemleri, dijital ortamda yapılan alışverişlerde kullanılan kredi kartı ya da debit kartlar sayesinde ödeme yapılabilmesini sağlayan yeni nesil ödeme yöntemidir. Bu ödeme sistemleri sayesinde internet alışverişleri daha kolay hale gelmektedir.

Online ödeme sistemi nedir?

E-ödeme; kredi kartı, banka kartı, sanal kart, e-çek ile online olarak yapılan ödemelere denir. Aynı zamanda elektronik ödeme sistemi veya online ödeme sistemi olarak da adlandırılır. Ayrıca e-ödeme dünya literatüründe e-payment olarak geçmektedir.

Internetten ödemeye ne denir?

İnternet üzerinden yapılan tahsilat şekline online tahsilat adı veriliyor. İşlemler elektronik ortamlarda gerçekleştiği için online tahsilat dışında elektronik tahsilat veya kısaltması ile e-tahsilat gibi isimler de kullanılabiliyor.

E-ticaret ödeme yöntemleri nelerdir?

Bunlardan ilki nakit, ikincisi ise kredi veya banka kartlarıdır. E-ticarette ise nakit olarak ödemeler, banka hesaplarına havale veya EFT yoluyla aktarılabilir. Bunun için ekstra bir kuruluma gerek yoktur. E-ticaret ödeme altyapısını kapsayan kısım ise kredi, banka, ön ödemeli ve sanal kartları kapsayan yöntemlerdir.

Sanal ödeme Nasıl Yapılır?

Sanal POS, POS cihazları ile aynı mantıkla çalışıyor. Sanal POS'un POS cihazından tek farkı, kartınızı bir cihaza okutmak yerine kart bilgilerinizi dijital ekranda belirtilen alanlara girmeniz. Böylece ürün ya da hizmet bedeli sizin hesabınızdan satıcının hesabına aktarılıyor.

Kart online ödemeye nasıl açılır?

İnternet bankacılığı, atm ya da 444 00 00 ı arayıp sesli yanıt sistemi kullanılarak kredi kartınızı internet alışverişine açtırabilirsiniz. Atm'den diğer işlemler, internet kullanım yetkisi menüsünden güncelleme yapılabilir ya da müşteri hizmetleri ile görüşülebilir. Onay 3404 sms gönderilebilir.

Online Tahsilat ne demek?

Online tahsilat sistemi, satışlarını e-ticaret siteleri üzerinden yapmayan firma ve bayilerin de online ödeme almasını sağlar. Online tahsilat sistemi, borçluların kredi kartı, banka kartı ve sanal kart gibi araçlarla uzaktan ödeme yapmasını mümkün kılar.

Ödeme seçenekleri nelerdir?

Ödeme Seçenekleri

  • Nakit.
  • Çek.
  • Banka kartı
  • Kredi kartı
  • Mobil ödemeler.
  • Havale/EFT.

Online ödeme güvenli mi?

3D secure özellik ile güvenliğinizi üst düzeyde sağlayabilirsiniz. Telefonunuza gelen SMS veya mail ile alışverişinizi tamamlarsınız. Bu şekilde alışveriş yaptığınız kartınızın banka hesabına anında yansır ve ödemeyi de tamamlamış olursunuz. Süreci en güvenli şekilde sürdürebilmeniz Sanal POS ile mümkündür.

Telefondan ödeme nasıl olur?

NFC ile ÖdemeCep telefonlarında banka kartı, kredi kartı gibi birden fazla kart saklanabilir; böylelikle ödeme sırasında cüzdanınızdan kart seçip kasiyere vermek yerine cep telefonu üzerinden isteğiniz kartı tuşlayıp temassız terminale yaklaştırarak ödeme yapabilirsiniz.

Internetten kredi kartı ile ödeme nasıl yapılır?

Sanal pos ekranı, kullanıcıya kredi kartı bilgilerinin sorulduğu ekrandır. Bu ekranda yer alan isim, soy isim, kredi kartı numarası, kredi kartı son kullanma tarihi ve kredi kartının arkasında yer alan üç haneli güvenlik kodu girildikten sonra onaylama yapılarak alışveriş tamamlanır.

EFT e-ticaret ödemesi nedir?

EFT: Alıcı ve satıcının hesabının farklı bankada olduğu durumlarda yapılan para transferidir. Havale: Alıcı ile satıcının hesabının aynı bankada olduğu durumlarda yapılan para transferidir. Havale ile ödeme, EFT'ye oranla daha yaygın kullanılır. Aynı banka üzerinden gerçekleştirilen ödemede işlem ücreti alınmaz.

Online kart nasıl alınır?

Sanal Kart Nasıl Alınır? Sanal olarak kullanacağınız kredini kartını, hali hazırda çalıştığınız bankadan alabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz sanal kredi kartını internet bankacılığıyla, şubeden veya telefonla arayarak edinebilirsiniz.

Online alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

İnternetten güvenli alışveriş nasıl yapılır?

  1. Satıcı güvenliğine dikkat edin: Sanal POS kullanmalı
  2. Güvenli alışveriş için SSL Sertifikasına dikkat.
  3. 3D Secure sistemi şart!
  4. Güvenli alışveriş için sanal kart kullanın.
  5. Ödemeyi mutlaka kendi bilgisayarınızdan yapın.
  6. Sosyal medyadan araştırma yapın ve şikâyetlere bakın.

Kredi kartı numarası ile ödeme yapılır mı?

Kredi kartınızın POS cihazından geçmesini gerektirmeyen, posta/ telefon ile satış ve İnternet işlemlerinde, kredi kartı numarası ve son kullanma tarihi bilgilerinin alışveriş için yeterli olması, işlemlerde sahtecilik riskini doğurmaktadır. Bu kanallardan alışveriş yapıyorsanız güvenli firmaları tercih edin.

Kredi kartı ile güvenli ödeme nasıl yapılır?

İnternet üzerindeki alışverişlerin güvenliği arttırması amacıyla Visa ve Mastercard tarafından geliştiren bu sistem, herhangi bir ödeme işlemi sırasında kartınızın sahibi olan bankanın web sitesine yönlendirilerek Kredi Kartınıza ait şifre ile onaylama işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

3D Secure ile ödeme yapmazsam ne olur?

3D Secure olmayan siteler üzerinden banka kartı veya kredi kartları ile yapılacak ödemelerde güvenlik diğer ödeme güvenliği araçları ve altyapıları ile sağlanmamışsa ciddi güvenlik açıkları ortaya çıkacaktır.

Bu Yazıyı Paylaş